dinsdag 15 juli 2014

Aanmelden als een andere gebruiker SharePoint 2013

 

Zoals velen waarschijnlijk al hebben gemerkt is in SharePoint 2013 niet meer mogelijk om vanuit het gebruikersmenu in te loggen als een andere gebruiker. Waar in SharePoint 2007 en 2010 deze knop wel beschikbaar is, is deze uit 2013 niet meer zichtbaar.

image

SharePoint 2010

 

image

 

 

 

SharePoint 2013

Waarom deze uit het menu is gehaald is onduidelijk, waardoor onderstaande acties niet worden ondersteund vanuit Microsoft maar soms wel vrij handig zijn voor ons beheerders en gebruikers.

De eerste en meeste eenvoudige manier zonder ‘maatwerk’ en tijdelijk is om de onderstaande direct achter de site URL te plakken.

http://<sharepoint url >/_layouts/15/closeConnection.aspx?loginasanotheruser=true

De tweede mogelijkheid is alleen beschikbaar voor beheerders en of gebruikers met toegang tot de back-end. LET OP deze aanpassingen worden niet ondersteund door Microsoft en is voor alle gebruikers en permanent.

1. Log in op de SharePoint 2013 back-end server en ga naar C:\Program Files\Common Files\Microsoft shared\Web Server Extensions\15\TEMPLATE\CONTROLTEMPLATES

2. Open het bestand Welcome.ascx in bewerkmodus.

3. Plaats de onderstaande regels boven de code: id=”ID_RequestAccess”:

<SharePoint:MenuItemTemplate runat="server" ID="ID_LoginAsDifferentUser" Text="
<%$Resources:wss,personalactions_loginasdifferentuser%>" Description="
<%$Resources:wss,personalactions_loginasdifferentuserdescription%>"
MenuGroupId="100"
Sequence="100"
UseShortId="true"
/> 

 

 

 

1 reacties:

Dit was nu net mijn probleem... En dankzij Google en je blog heb ik het antwoord zeer snel gevonden. Hartelijk bedankt !

Een reactie posten

Twitter Facebook Favorites More