maandag 8 oktober 2012

SharePoint lijsten verbergen voor de iPad


Steeds vaker wordt er gebruikt gemaakt van een tablet voor papierloos vergaderen en werken. De huidige technieken en applicaties maken de overstap naar het digitale werken steeds gemakkelijker, efficiënter en effectiever waardoor de koppeling met SharePoint al snel voor handen ligt. 

Voor een nieuw project ben ik begonnen om een SharePoint 2010 omgeving in te richten als digitale werk- en vergaderruimte voor de Apple iPad. Na een gehele SharePoint omgeving met de benodigde eisen en wensen te hebben ingericht en SharePlus op de iPad te hebben geïnstalleerd (zie http://www.shareplusapp.com/ en http://www.jasperoosterveld.com/2012/09/review-shareplus-3528.html) viel me op dat SharePlus alle lijsten toont, terwijl in SharePoint sommige lijsten netjes worden verborgen door bij de lijstinstellingen te kiezen voor de weergave op nee bij de werkbalk Snel Starten.

image

image

Na wat onderzoek, heb ik 2 opties gevonden.

Optie 1: Aanpassen of verwijderen van de gebruikersrechten op alle lijsten die ze niet horen te zien. 
Nadeel: veel werk en items die normaliter worden weggeschreven naar die bepaalde lijst kunnen niet meer opgeslagen worden.

Optie 2: In SharePoint designer bij de lijstinstellingen een vinkje zetten bij ‘Verbergen voor browser’.
Nadeel: Iets minder werk


image


Info: SharePlus geeft gebruikers alleen de mogelijkheid om documenten te lezen, voor het bewerken maak ik gebruik van QuickOffice Pro HD

0 reacties:

Een reactie posten

Twitter Facebook Favorites More